lördag 16 oktober 2010

Bok tips.

                                                              1.
Jassan har attityd. Virre är mer försiktig. Båda brinner för hiphop och sin grupp Ghetto Girls. Och den här hösten börjar det hända saker; det kommer en ny musiklärare till skolan, Ghetto Girls får sitt första gig, de söker till talangtävlingen Norrsken och utmanar de supercoola tjejerna i gruppen Dom tre, som sjunger schlagerpop och gör allt "rätt".

   Men när Bella, den nya tjejen i klassen, går med i gruppen ställs Ghetto Girls på prov; Bella som verkar så snäll vill ha framgång, och hon använder inte bara schysta medel för att nå dit...

Jassan och Virre är schysta tjejer som går i sjuan, bor i en medelstor stad i norra Sverige och har det bra hemma. Men de vill gärna vara förortskids, vara lite som på MTV och rappa om det trista och innehållslösa livet de lever?
                                                          2.
Serien handlar om gården Heartland där de tar hand om hästar som är svårhanterade. På Heartland lär man dem att bli trygga och stabila med människor igen. I första delen råkade mamman och 15-åriga dottern Amy ut för en svår olycka med hästtransport och allt och mamman dog. I andra boken är det bara några veckor efter kraschen och vuxna storasystern Lou har kommit hem till gården för att hjälpa till. Amy, Lou och morfadern försöker tillsammans sköta gården som lider av ekonomiska problem. Dessutom har de Spartan på gården, hästen som stod i hästtransporten vid olyckan. Han har blivit djupt skärrad av olyckan och anfaller Amy så fort han får chansen. Han skyller olyckan på henne. Alla de andra vill avliva hästen eftersom han är farlig, men Amy vill jobba med honom och få honom stabil igen.
                                          3.
Hanna Demeter lever ett komplicerat liv - att hon är onormalt lång är det minsta av hennes bekymmer. Värre är att hennes mamma är galen, pengarna slut och att skolan råkade brinna ner. Men så får hon Slumpens bok i sin hand och allt förändras. Boken skrevs av en trollkarl i Babylonien på uppdrag av kejsaren som ville uppnå total kontroll - också över de minsta av slumpar ... Kejsaren hade dock inte räknat med att trollkarlen skulle dedikera boken till sin dotter, Anhana, som på sätt och vis lever vidare genom Hanna.
Boken blir en slags vägvisare för Hanna; ur ögonblickens myller av möjligheter pekar den på den företeelse som hon bör fästa sin uppmärksamhet på.
Slumpens bok öppnar nya möjligheter men för också med sig problem. För starka makter är ute efter den och Hanna måste hitta ett sätt att besegra farorna som lurar på hennes väg.

Resten kommer sen.
Måste iväg och rida!




se u

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar